снимка Булфото, архив В понеделник, около 04:00 часа, в гр. Белослав,

...
снимка Булфото, архив В понеделник, около 04:00 часа, в гр. Белослав,
Коментари Харесай

Намалете скоростта! Поредица от катастрофи във Варна и региона заради бързо каране

снимка Булфото, архив 

В понеделник, към 04:00 часа, в гр. Белослав, лидерът на «Мерцедес» Г.Н. (23 г.), локален гражданин, недееспособен, заради придвижване с несъобразена скорост, губи надзор и се удря поредно в бетонен дирек и в ограда. Това оповестиха от полицията във Варна.

Вследствие на случая е потърпевш пасажер от автомобила (20 г.), който получава контузни пострадвания, прегледан е и освободен, без заплаха за живота.

По-късно същия ден, към 19:50 часа, на пътя от с. Баново за с. Слънчево, лидерът на «Ситроен» Х.Б. (52 г.) от Варна, по време на придвижването си, заради несъобразена с пътните условия скорост, навлиза в лентата за насрешно придвижване и се блъска в «Тойота». Вследствие на случая мъжът получава пръсване на ключица, неговият сателит (46 г.) – разкъсно-контузни рани, а лидерът на второто МПС (54 г.) – травма на глава. Тримата са прегледани и освободени, без заплаха за живота. По случая е формирано досъдебно произвеждане.

В неделя сутринта, към 04:50 часа, на пътя сред селата Стефан Караджа и Калоян, 25-годишният лидер на лек автомобил «Хонда» Ж.К. от Варна, заради придвижване с несъобразена с релефа на пътя скорост, при ляв завой, губи надзор и се блъска в крайпътно дърво. Вследствие на случая е потърпевш 29-годишен пасажер, който е настанен за лекуване в МБАЛ «Св. Анна» с заплаха за живота. По случая се води досъдебно произвеждане.

В петък пък, към 20:50 часа, в гр. Провадия, 18-годишният лидер на лек автомобил «БМВ» Е.Ю., локален гражданин, заради придвижване с несъобразена с релефа на пътя скорост, при ляв завой, губи надзор над МПС и се блъска в бетонно стълбище. Вследствие на случая са потърпевши лидерът и двама негови спътници (на 18 година и непълнолетен). Тримата са получили контузни пострадвания, прегледани са и освободени за домашно лекуване, без заплаха за живота.

Към произшествията поради прекомерно бързане можем да прибавим още едни случай, станал в неделя към 14:10 часа в гр. Варна. На кръстовището на бул. «Генерал Колев» и ул. «Царевец», лидерът на «Фолксваген» Р.Ш. (23 г.) от Айтос, по време на придвижването си, минава на червен забранителен сигнал на светофарната уредба и става причина за конфликт с «Мазда», ръководен от 36-годишна варненка. Вследствие на случая двамата водачи получават контузни пострадвания, прегледани са и освободени, без заплаха за живота.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР